Skin advice

Bőrápolási tippek

Ismerje meg a bőre igényeit és hogy szolgálhatja ki azokat.

A bőr a szervezet elsődleges védőrétegeként működik, de sérülékeny lehet számos potenciálisan ártó-, vagy környezeti tényezővel szemben. Tudjon meg többet arról, hogy mi okozhat bőrreakciókat és hogyan előzhetőek meg, illetve kezelhetőek a nem kívánatos bőrtünetek.

Ismerje meg, hogyan őrizheti meg bőre egészségét!

Skin allergies

Bőrallergia

Bőrallergiát számos természetes, vagy mesterségesen
előállított allergén kiválthat.
Ismerje meg, hogyan ismerheti fel a bőrallergia és
bőrirritáció kiváltó okait.

Számos allergén és potenciálisan allergiás reakciót kiváltó tényező vesz minket körbe. Egyes allergének természetesek (pl.: pollen, por, állatok), de számos bőrallergia kiváltó oka az ember által mesterségesen előállított termékekből érkezik, amelyek olyan anyagokat tartalmaznak, mint például a nikkel. Íme, néhány tanács, amelyek segítenek Önnek felismerni a tüneteket, azonosítani a kiváltó okokat és megtenni a megfelelő lépéseket, hogy enyhítse őket.

Tudta?

A különböző allergiákat sokan természetes allergéneknek tulajdonítják, miközben a bőrallergia számos okozója az ember által mesterségesen előállított termékekben található.

Az allergének mindenhol megtalálhatóak

Az allergének mindenhol megtalálhatóak

Allergének a minket körülvevő természetes és mesterségesen előállított tárgyakban is megtalálhatóak.

Allergiás reakciók

Allergiás reakciók

Az allergének allergiás reakciót válthatnak ki, ami olyan
nem kívánatos tünetek megjelenéséhez vezet, mint a viszketés és irritáció.

Hogyan tesztelhetem?

Hogyan ismerheti fel, hogy mire allergiás?

Egy, a bőr állapotáról vezetett napló, vagy allergia teszt
segíthet meghatározni, hogy Ön mire allergiás.

Kezdje itt a tanulást!

BŐRALLERGIA

Mi okozza a bőrallergiát?

A bőrünk védőrétegként szolgál, ami megóvja a szervezetünket az ártalmas elemektől. Minden nap milliónyi idegen anyaggal kerül kapcsolatba ...

Olvass tovább

 

BŐRALLERGIA

Hogyan enyhítsük a bőrallergia tüneteit?

Allergiás reakcióra akkor kerül sor, ha a szervezet egy bizonyos anyagra, vagy allergénre túlérzékenyen reagál. Ezek az allergének antigénként viselkednek a ...

Olvass tovább

 

BŐRALLERGIA

Bőrallergia gyermekeknél

A gyermekek bőre vékonyabb és természetesen még érzékenyebb az allergénekre, mint a felnőttek bőre. Ismerje meg, hogy azonosíthatja gyermeke bőrallergiájának kiváltó okait...

Olvass tovább

 

Insect bites&stings

Rovarcsípések

A rovarcsípések kellemetlen bőrtüneteket okozhatnak. Miért csípnek a rovarok, és mit tehetünk, hogy elkerüljük a szúnyog-, darázs-, lódarázs-, és méhcsípéseket?

A rovarcsípések általában ártalmatlanok és néhány nap alatt meggyógyulnak. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy nem is irritálóak! Ismerje meg, hogy miért csípnek a rovarok, hogyan reagál a csípésre a testünk, és hogyan kerülhetjük el a szúnyog-, darázs-, lódarázs-, és méhcsípéseket? Milyen kezelés segíthet a rovarcsípéseket kísérő tünetek enyhítésében?

Tudta?

A rovarcsípések, idegesítőek lehetnek és Bőrirritációt okozhatnak, de általában ártalmatlanok és néhány napon belül elmúlnak.

Széndioxid

Fizikai vonzalom

A szúnyogokat vonzza a testünk által kibocsátott hő, illatok és a széndioxid, amit kilélegzünk. Kérjen orvosi segítséget, amennyiben a csípések további kezelést igényelnek.

A test melege és illata

Ártalmatlan?

A legtöbb rovarcsípés általában ártalmatlan és természetes módon meggyógyul.

0-ás vércsoport

Vakarás

Próbálja megállni a vakarást - a vakarás fokozhatja az irritáció esélyét.

Kezdje itt a tanulást!

ROVARCSÍPÉSEK

Rovarcsípések

A meleg időjárás és a napsütés nagyszerű kültéri kalandokat tesznek lehetővé. Ismerje meg, mit tehet annak érdekében, hogy a szúnyogok, darazsak, méhek és lódarazsak biztosan ne tegyék tönkre a szórakozást.

Olvass tovább

 

ROVARCSÍPÉSEK

Hogyan kezeljük a rovarcsípéseket?

A rovarcsípések által okozott viszkető duzzanatok a testünknek a rovarok által befecskendezett kémiai anyagokra adott válaszaként jönnek létre és rendkívül kellemetlenek lehetnek.

Olvass tovább

 

ROVARCSÍPÉSEK

A rovarcsípések megelőzése vegyszerek nélkül

A rovarcsípések megelőzéséhez nincs rá szükség, hogy vegyszereket kenjen a bőrére.

Olvass tovább

 

Szúnyogcsípések

Szúnyogcsípések

A szúnyogcsípések kellemetlen bőrreakciókat válthatnak ki és rossz közérzetet okozhatnak. Miért csípik meg a rovarok az embereket és miért érzünk késztetést, hogy vakarjuk a szúnyogcsípéseket?

A szúnyogcsípések rendkívül rossz közérzetet eredményezhetnek. Bőrirritációt és viszketést okoznak és gyakran szinte kezelhetetlen vakarási kényszert váltanak ki. Ismerje meg, hogy mi vonzza a szúnyogokat az emberekhez, mi történik, amikor megcsípnek minket és mit tehetünk a szúnyogcsípés tüneteinek enyhítése érdekében.

Tudta?

A szúnyogokat vonzza a testünk által kibocsátott hő, illatok és a széndioxid, amit kilélegzünk.

Fizikai vonzalom

Széndioxid

A szúnyogokat vonzza az általunk kilélegzett széndioxid, amelyet érzékelnek.

Ártalmatlan?

A test melege és illata

A szúnyogok érzékelik a hőt és természetüktől fogva vonzódnak a hőforrásokhoz.

Vakarás

0-ás vércsoport

A 0-ás vércsoportú embereket nagyobb eséllyel veszik célba a szúnyogok, mint az egyéb vércsoportokba tartozókat.

Kezdje itt a tanulást!

SZÚNYOGCSÍPÉSEK

Szúnyogok és szúnyogcsípések

A szúnyogok a legidegesítőbb csípő rovarok közé tartoznak. Nem valószínű, hogy magát a csípés pillanatát észrevesszük, viszont az azt követő tüneteket...

Olvass tovább

 

SZÚNYOGCSÍPÉSEK

Mi történik a bőrrel szúnyogcsípés esetén?

A szúnyogcsípést követően a bőrben kiválasztódó hisztamin számos, olyan feladatot lát el a szervezetünkben, amelyek a sebgyógyuláshoz és...

Olvass tovább

 

Bőr irritáció

Bőrirritáció

Számos tényező okozhat bőrviszketést, beleértve az érzelmi, vagy környezeti tényezőket, mint a légszennyezés. Mi okozza a bőrünk viszketését?

A bőrviszketésnek igen sok kiváltó oka lehet, mint például kutyaszőrre, vagy gyapjas pulóverre adott allergiás reakció. Igen kellemetlen elviselni a bőrviszketést, anélkül, hogy tudnánk, hogy mi okozza azt. Ismerje meg, hogy mik a bőrviszketés kiváltó okai, és mit tehetünk a viszketés enyhítéséért.

Tudta?

A bőrviszketést az olyan környezeti tényezők mellet, mint a légszennyezés, érzelmi, vagy fizikális stressz is kiválthatja.  

Önvédelem

Önvédelem

Allergiás reakció során a szervezetünk önvédelmi reakcióként hisztamint termel.

A hisztamin hatásai

A hisztamin hatásai

A hisztamin bőrgyulladást, -irritációt, kiütéseket, viszketést és duzzanatot okoz.

A viszketés enyhítése

A viszketés enyhítése

Az antihisztamint tartalmazó termékek segítenek enyhíteni a bőrirritáció, vagy rovarcsípések következtében fellépő allergiás reakciókhoz köthető tüneteket.

Kezdje itt a tanulást!

BŐRIRRITÁCIÓ

A bőrviszketés okai

A bőrviszketés idegesítő lehet, de a fájdalomhoz hasonlóan a szervezet egyik eszköze is lehet, hogy figyelmeztetést küldjön Önnek. Ismerje meg, mi okozza a viszketést.

Olvass tovább

 

BŐRIRRITÁCIÓ

Miért viszket a bőrünk a gyógyulás során?

A gyulladásos folyamat a sérült szövet gyógyításának és helyreállításának segítésére szolgál. Tehát, ha kiütést, vagy bőrviszketést tapasztal...

Olvass tovább

 

A nap és a bőr

A nap és a bőr

A napsütés móka és boldogság forrása lehet. De fontos, hogy ismerjük a veszélyeit annak, ha napsugárzásnak tesszük ki a bőrünk, illetve, hogy tudjuk, hogyan élvezhetjük felelősségteljesen a napsütést.

A napégés még a legcsodálatosabb napsütéses napokat is tönkreteheti. Az UV sugárzásnak történő túlzott kitettség a vérerek kitágulásához vezet és számos kellemetlen tünetet idéz elő, mint az égő érzés, a viszketés, duzzanat kialakulása, gyulladás és hólyag képződés. Ismerje meg, hogyan biztosíthatja a napégés következtében fellépő viszketés enyhülését és hogyan őrizheti meg bőre hosszú távú egészségét.

Tudta?

A napsütés szerotonin, a jó közérzetért felelős hormon kiválasztására ösztönzi agyunkat, illetve, utasítja szervezetünket a D-vitamin termelésre.

Túlzott napsütés?

Túlzott napsütés?

A napégést a túlzott ultraviola (UV) sugárzás roncsoló hatása okozza.

Figyelmeztetések

Figyelmeztetések

A napégés elkerülhető, ha korlátozzuk a napon tartózkodás mértékét, megfelelő ruházatot választunk, és napvédő termékeket alkalmazunk.

Viszkető napégés?

Viszkető napégés?

Az antihisztamin tartalmú termékek segítenek enyhíteni a napégés következtében fellépő viszketéses tüneteket.

Kezdje itt a tanulást!

A NAP ÉS A BŐR

A nap és az Ön bőre

Sokak számára egy napsütéses nap ünneplésre ad okot - a nap segít az agyunkat arra ösztönözni, hogy szerotonint, a jó közérzetért felelős hormont termeljen, és...

Olvass tovább

 

A NAP ÉS A BŐR

A bőr védelme az UV sugárzástól

Ismerje meg a bőrünket érő UV sugárzás kockázatait, illetve, hogy hogyan védekezhet ellenük...

Olvass tovább

 

A bőr egészsége

A bőr egészsége

A bőr egészségének megőrzése fokozza annak ellenálló képességét a napsugárzással, az irritációval és a fizikális sérülésekkel szemben.

Bőrünk sejtek millióiból áll és ez az emberi szervezet legnagyobb szerve. Fontos, hogy biztosítsa a bőre számára a szükséges tápanyagokat és hidratálást. Ha a bőr kiszárad, vagy nem kapja meg a megfelelő tápanyagokat, kevésbé lesz képes megvédeni Önt az allergénektől - fogékonyabbá válik a gyulladásokra, irritációra, fertőzésekre és a környezeti tényezők (szél, nap, hideg, száraz idő) által okozott károsodásra. Ismerjen meg néhányat a legfontosabb tényezők közül, amelyek hozzájárulnak a bőr egészséges megjelenéséhez

Tudta?

A száraz bőr kevésbé képes védelmet biztosítani és teret engedhet az allergének és irritációt okozó tényezők szervezetbe jutásának.

Környezet

Környezet

A szél, a beltéri fűtés és légkondicionálás mind befolyásolhatják az Ön bőre egészségét.

Hidratálás

Hidratálás

A száraz bőr kevésbé képes védelmet nyújtani az allergénekkel és az irritációt okozó tényezőkkel szemben.

Táplálás

Táplálás

Egy változatos, vitaminokban gazdag étrend segít megőrizni a bőr egészséges kinézetét.

Kezdje itt a tanulást!

A BŐR EGÉSZSÉGE

A bőr, mint szervezetünk általános egészségének tükre

Talán ismeri a mondást, amely szerint a szem a lélek tükre: ugyanígy a bőr tükrözi az Ön általános egészségi állapotát.

Olvass tovább

 

 • Skin allergies

  Skin allergies

  Skin allergies

  Bőrallergiát számos természetes, vagy mesterségesen előállított allergén kiválthat.
  Ismerje meg, hogyan ismerheti fel a bőrallergia és
  bőrirritáció kiváltó okait.

  Számos allergén és potenciálisan allergiás reakciót kiváltó tényező vesz minket körbe. Egyes allergének természetesek (pl.: pollen, por, állatok), de számos bőrallergia kiváltó oka az ember által mesterségesen előállított termékekből érkezik, amelyek olyan anyagokat tartalmaznak, mint például a nikkel. Íme, néhány tanács, amelyek segítenek Önnek felismerni a tüneteket, azonosítani a kiváltó okokat és megtenni a megfelelő lépéseket, hogy enyhítse őket.

  Did you know?

  Many people associate skin allergies with natural allergens when in fact causes of skin allergies can come from man-made goods.

  Allergens everywhere

  Az allergének mindenhol megtalálhatóak

  Allergének a minket körülvevő természetes és mesterségesen előállított tárgyakban is megtalálhatóak.

  Allergic reactions

  Allergiás reakciók

  Az allergének allergiás reakciót válthatnak ki, ami olyan nem kívánatos tünetek megjelenéséhez vezet, mint a viszketés és irritáció.

  How to test?

  Hogyan ismerheti fel, hogy mire allergiás?

  Egy, a bőr állapotáról vezetett napló, vagy allergia teszt segíthet meghatározni, hogy Ön mire allergiás.

  Kezdje itt a tanulást!

  BŐRALLERGIA

  Mi okozza a bőrallergiát?

  A bőrünk védőrétegként szolgál, ami megóvja a szervezetünket az ártalmas elemektől. Minden nap milliónyi idegen anyaggal kerül kapcsolatba.

  Olvass tovább

   

  BŐRALLERGIA

  Hogyan enyhítsük a bőrallergia tüneteit?

  Allergiás reakcióra akkor kerül sor, ha a szervezet egy bizonyos anyagra, vagy allergénre túlérzékenyen reagál. Ezek az allergének antigénként viselkednek a ...

  Olvass tovább

   

  BŐRALLERGIA

  Bőrallergia gyermekeknél

  A gyermekek bőre vékonyabb és természetesen még érzékenyebb az allergénekre, mint a felnőttek bőre. Ismerje meg, hogy azonosíthatja gyermeke bőrallergiájának kiváltó okait...

  Olvass tovább

   

 • Insect bites&stings

  Insect bites&stings

  Insect bites&stings

  A rovarcsípések kellemetlen bőrtüneteket okozhatnak. Miért csípnek a rovarok, és mit tehetünk, hogy elkerüljük a szúnyog-, darázs-, lódarázs-, és méhcsípéseket?

  A rovarcsípések általában ártalmatlanok és néhány nap alatt meggyógyulnak. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy nem is irritálóak! Ismerje meg, hogy miért csípnek a rovarok, hogyan reagál a csípésre a testünk, és hogyan kerülhetjük el a szúnyog-, darázs-, lódarázs-, és méhcsípéseket? Milyen kezelés segíthet a rovarcsípéseket kísérő tünetek enyhítésében?

  Did you know?

  Insect bites and stings can be annoying and can cause skin itch and irritation but they are generally harmless and heal within few days.

  széndioxid

  Fizikai vonzalom

  A szúnyogokat vonzza a testünk által kibocsátott hő, illatok és a széndioxid, amit kilélegzünk. Kérjen orvosi segítséget, amennyiben a csípések további kezelést igényelnek. 

  A test melege és illata

  Ártalmatlan?

  A legtöbb rovarcsípés általában ártalmatlan és természetes módon meggyógyul.

  Vakarás

  Próbálja megállni a vakarást - a vakarás fokozhatja az irritáció esélyét.

  Kezdje itt a tanulást!

  ROVARCSÍPÉSEK

  Rovarcsípések

  A meleg időjárás és a napsütés nagyszerű kültéri kalandokat tesznek lehetővé. Ismerje meg, mit tehet annak érdekében, hogy a szúnyogok, darazsak, méhek és lódarazsak biztosan ne tegyék tönkre a szórakozást.

  Olvass tovább

   

  ROVARCSÍPÉSEK

  Hogyan kezeljük a rovarcsípéseket?

  A rovarcsípések által okozott viszkető duzzanatok a testünknek a rovarok által befecskendezett kémiai anyagokra adott válaszaként jönnek létre és rendkívül kellemetlenek lehetnek.

  Olvass tovább

   

  ROVARCSÍPÉSEK

  A rovarcsípések megelőzése vegyszerek nélkül

  A rovarcsípések megelőzéséhez nincs rá szükség, hogy vegyszereket kenjen a bőrére.

  Olvass tovább

   

 • Mosquito bites

  Mosquito bites

  Mosquito bites

  A szúnyogcsípések kellemetlen bőrreakciókat válthatnak ki és rossz közérzetet okozhatnak. Miért csípik meg a rovarok az embereket és miért érzünk késztetést, hogy vakarjuk a szúnyogcsípéseket?

  A szúnyogcsípések rendkívül rossz közérzetet eredményezhetnek. Bőrirritációt és viszketést okoznak és gyakran szinte kezelhetetlen vakarási kényszert váltanak ki. Ismerje meg, hogy mi vonzza a szúnyogokat az emberekhez, mi történik, amikor megcsípnek minket és mit tehetünk a szúnyogcsípés tüneteinek enyhítése érdekében.

  Did you know?

  Mosquitoes are attracted to our body heat, odour and the carbon dioxide that we exhale.

  Fizikai vonzalom

  Széndioxid

  A szúnyogokat vonzza az általunk kilélegzett széndioxid, amelyet érzékelnek.

  Ártalmatlan?

  A test melege és illata

  A szúnyogok érzékelik a hőt és természetüktől fogva vonzódnak a hőforrásokhoz.

  Vakarás

  0-ás vércsoport

  A 0-ás vércsoportú embereket nagyobb eséllyel veszik célba a szúnyogok, mint az egyéb vércsoportokba tartozókat.

  Kezdje itt a tanulást!

  SZÚNYOGCSÍPÉSEK

  Szúnyogok és szúnyogcsípések

  A szúnyogok a legidegesítőbb csípő rovarok közé tartoznak. Nem valószínű, hogy magát a csípés pillanatát észrevesszük, viszont az azt követő tüneteket...

  Olvass tovább

   

  SZÚNYOGCSÍPÉSEK

  Mi történik a bőrrel szúnyogcsípés esetén?

  A szúnyogcsípést követően a bőrben kiválasztódó hisztamin számos, olyan feladatot lát el a szervezetünkben, amelyek a sebgyógyuláshoz és... 

  Olvass tovább

   

 • Skin irritation

  Skin irritation

  Bőrirritáció

  Számos tényező okozhat bőrviszketést, beleértve az érzelmi, vagy környezeti tényezőket, mint a légszennyezés. Mi okozza a bőrünk viszketését?

  A bőrviszketésnek igen sok kiváltó oka lehet, mint például kutyaszőrre, vagy gyapjas pulóverre adott allergiás reakció. Igen kellemetlen elviselni a bőrviszketést, anélkül, hogy tudnánk, hogy mi okozza azt. Ismerje meg, hogy mik a bőrviszketés kiváltó okai, és mit tehetünk a viszketés enyhítéséért.

  Did you know?

  Apart from environmental factors such as pollution, itchy skin can be also caused by emotional or physical stress.

  Önvédelem

  Önvédelem

  Allergiás reakció során a szervezetünk önvédelmi reakcióként hisztamint termel.

  A hisztamin hatásai

  A hisztamin hatásai

  A hisztamin bőrgyulladást, -irritációt, kiütéseket, viszketést és duzzanatot okoz.

  A viszketés enyhítése

  A viszketés enyhítése

  Az antihisztamint tartalmazó termékek segítenek enyhíteni a bőrirritáció, vagy rovarcsípések következtében fellépő allergiás reakciókhoz köthető tüneteket.

  Kezdje itt a tanulást!

  BŐRIRRITÁCIÓ

  A bőrviszketés okai

  A bőrviszketés idegesítő lehet, de a fájdalomhoz hasonlóan a szervezet egyik eszköze is lehet, hogy figyelmeztetést küldjön Önnek. Ismerje meg, mi okozza a viszketést.

  Olvass tovább

   

  BŐRIRRITÁCIÓ

  Miért viszket a bőrünk a gyógyulás során?

  A gyulladásos folyamat a sérült szövet gyógyításának és helyreállításának segítésére szolgál. Tehát, ha kiütést, vagy bőrviszketést tapasztal...

  Olvass tovább

   

 • Sun and skin

  Sun and skin

  Sun and skin

  A napsütés móka és boldogság forrása lehet. De fontos, hogy ismerjük a veszélyeit annak, ha napsugárzásnak tesszük ki a bőrünk, illetve, hogy tudjuk, hogyan élvezhetjük felelősségteljesen a napsütést.

  A napégés még a legcsodálatosabb napsütéses napokat is tönkreteheti. Az UV sugárzásnak történő túlzott kitettség a vérerek kitágulásához vezet és számos kellemetlen tünetet idéz elő, mint az égő érzés, a viszketés, duzzanat kialakulása, gyulladás és hólyag képződés. Ismerje meg, hogyan biztosíthatja a napégés következtében fellépő viszketés enyhülését és hogyan őrizheti meg bőre hosszú távú egészségét.

  Did you know?

  Sun stimulates your brain to release the feel-good hormone serotonin and prompts your body to produce vitamin D.

  Túlzott napsütés?

  Túlzott napsütés?

  A napégést a túlzott ultraviola (UV) sugárzás roncsoló hatása okozza.

  Figyelmeztetések

  Figyelmeztetések

  A napégés elkerülhető, ha korlátozzuk a napon tartózkodás mértékét, megfelelő ruházatot választunk, és napvédő termékeket alkalmazunk.

  Viszkető napégés?

  Viszkető napégés?

  Az antihisztamin tartalmú termékek segítenek enyhíteni a napégés következtében fellépő viszketéses tüneteket.

  Kezdje itt a tanulást!

  A NAP ÉS A BŐR

  A nap és az Ön bőre

  Sokak számára egy napsütéses nap ünneplésre ad okot - a nap segít az agyunkat arra ösztönözni, hogy szerotonint, a jó közérzetért felelős hormont termeljen, és...

  Olvass tovább

   

  A NAP ÉS A BŐR

  A bőr védelme az UV sugárzástól

  Ismerje meg a bőrünket érő UV sugárzás kockázatait, illetve, hogy hogyan védekezhet ellenük...

  Olvass tovább

   

 • Skin health

  Skin health

  Skin health

  A bőr egészségének megőrzése fokozza annak ellenálló képességét a napsugárzással, az irritációval és a fizikális sérülésekkel szemben.

  Bőrünk sejtek millióiból áll és ez az emberi szervezet legnagyobb szerve. Fontos, hogy biztosítsa a bőre számára a szükséges tápanyagokat és hidratálást. Ha a bőr kiszárad, vagy nem kapja meg a megfelelő tápanyagokat, kevésbé lesz képes megvédeni Önt az allergénektől - fogékonyabbá válik a gyulladásokra, irritációra, fertőzésekre és a környezeti tényezők (szél, nap, hideg, száraz idő) által okozott károsodásra. Ismerjen meg néhányat a legfontosabb tényezők közül, amelyek hozzájárulnak a bőr egészséges megjelenéséhez.

  Did you know?

  Dry skin is less able to provide its protective barrier and can allow allergens and irritants to penetrate.

  Környezet

  Környezet

  A szél, a beltéri fűtés és légkondicionálás mind befolyásolhatják az Ön bőre egészségét.

  Hidratálás

  Hidratálás

  A száraz bőr kevésbé képes védelmet nyújtani az allergénekkel és az irritációt okozó tényezőkkel szemben.

  Táplálás

  Táplálás

  Egy változatos, vitaminokban gazdag étrend segít megőrizni a bőr egészséges kinézetét.

  Kezdje itt a tanulást!

  A BŐR EGÉSZSÉGE

  A bőr, mint szervezetünk általános egészségének tükre

  Talán ismeri a mondást, amely szerint a szem a lélek tükre: ugyanígy a bőr tükrözi az Ön általános egészségi állapotát.

  Olvass tovább