Hogyan enyhítsük

a bőrallergia

tüneteit?

Allergiás reakció akkor alakul ki, ha a szervezet egy bizonyos anyagra, vagy allergénre túlérzékenyen reagál. Ezek az allergének antigénként viselkednek, amelyekre az immunrendszer antitestek előállításával reagál. Amikor a szervezetnek az antitesttel történő első kapcsolatba kerülését követően az antigén és az antitest találkoznak, megjelenhetnek az allergiás reakció tünetei.

A bőrön az allergiás reakció általában enyhe bőrpír, duzzanat, vagy viszkető kiütés formájában jelenik meg, de időnként olyan súlyos reakcióra is sor kerülhet ami azonnali orvosi kezelést igényel.

Miért jelentkeznek a tünetek?

Az érzékenyítő allergénnel történő első találkozás után, az antitestek úgynevezett „hízósejtekhez kapcsolódva” keringenek a szervezetben, amelyek hisztaminnal telítettek. Amikor az antitest újra találkozik az antigénnel, összekapcsolódnak, így előidézve a hisztamin kiválasztódását a hízósejtből.
A hisztamin kiválasztás több reakció beindulását eredményezi, amelyek során érezzük a viszketést, vagy az irritációt, ahogy a gyulladást okozó kémiai anyagok ingerlik az idegvégződéseket.

A tünetek kezelése

Sok esetben az allergiás reakció megelőzésére a legegyszerűbb módszer, ha elkerüljük a problémát okozó anyagot, vagy allergént,ezt azonban egyszerűbb mondani, mint megtenni.
Ha allergiás reakció jelentkezik a bőrön, egy antihisztamin tartalmú termék igen hasznos lehet, hiszen csökkenti a hisztamin által kiváltott tüneteket, a viszketést és megnyugtatja a bőr irritált területét. Az antihisztaminos termék alkalmazása során dörzsölje, vagy tapogassa bele a terméket gyengéden a viszkető területbe, hogy ne fokozza az irritációt.

Allergiás reakció

Az allergiás reakció egy jelzés a szervezet részéről, amellyel a „betolakodóra” reagál.

Amikor a szervezet egy idegen anyagot azonosít, amit antigénnek neveznek, az immunrendszer antitestek termelésébe kezd.

Önt az alábbi cikkek is érdekelhetik

SZÚNYOGCSÍPÉSEK

Szúnyogok és szúnyogcsípések

A szúnyogok a legidegesítőbb rovarok közé tartoznak. Nem valószínű, hogy magát a csípés pillanatát észrevesszük, de az azt követő tünetek (viszketés és irritáció) nagyon kellemetlenek lehetnek.

Tudjon meg többet!

 

BŐRALLERGIA

Mi okozza a bőrallergiát?

A bőrünk védőrétegként szolgál, ami megóvja a szervezetünket az ártalmas elemektől. Ez a védőréteg minden nap idegen anyagok millióival kerül kapcsolatba, - allergénekkel, szennyező-, és irritációt okozó anyagokkal - amelyek mindegyike önvédelemre készteti a bőrt.

Tudjon meg többet!

 

A NAP ÉS A BŐR

A nap és az Ön bőre

Sokak számára a napsütés ünneplésre ad okot - a nap az agyunkat arra ösztönözi, hogy szerotonint, a jó közérzetért felelős hormont termeljen, és arra készteti a szervezetet, hogy D-vitamint termeljen, ami elengedhetetlen a csontok fejlődéséhez. A napsütés jó, és elengedhetetlen, de bizonyos fenyegetést is jelent a bőr egészségére nézve.

Tudjon meg többet!