Hogyan

    kezeljük

a rovarcsípéseket?

A rovarcsípések által okozott viszkető duzzanatok a testünknek a rovarok által befecskendezett kémiai anyagokra adott válaszaként jönnek létre és rendkívül kellemetlenek lehetnek.

Csípések

Egyes rovarok, mint a szúnyogok, egyéb szúnyog-félék, bolhák, ágyi poloskák vérrel táplálkoznak, így a csípés során nyálat fecskendeznek a bőrbe, hogy megakadályozzák a véralvadást. A szervezet a nyálra hisztamin és egyéb kémiai anyagok kiválasztásával reagál, amelyek a csípés által érintett területen olyan tüneteket okozhatnak, mint a viszketés és irritáció.

A szúnyog-félék csípései intenzív viszketést válthatnak ki és duzzanatot okozhatnak; hűsítse a területet és alkalmazzon antihisztaminos terméket a viszketés és irritáció enyhítésére.

Fullánkosok csípései

Egyes rovarok, mint a méhek, darazsak és lódarazsak védekezés jelleggel csípnek és közben kis mennyiségű mérget fecskendeznek a bőrbe, amelyre az reagál. Gyakran okoznak allergiás reakciót a bőrben és különösen fájdalmasak lehetnek.

A mézelő méhnek olyan fullánkja van, ami a bőrben marad: Fontos, hogy a fullánkot gondosan eltávolítsuk, mielőtt megkezdjük a gyulladás kezelését. Amennyiben a méregzsák még a fullánk végén van, az eltávolításhoz ne használjon csipeszt, vagy a körmeit, nehogy még több mérget nyomjon a sebbe, inkább valami kemény dolog, például egy bankkártya élével kaparja le.

A méh- és darázscsípések fájdalmasak, de ha Önnek nincs extrém súlyosságú generalizált allergiája a csípésükből eredő mérgekre (anafilaxia), akkor nem valószínű, hogy komoly bajt okoznának: egy antihisztamin tartalmú termék segíthet enyhíteni a helyi bőrtüneteket.

A darazsak fullánkja nem marad a sebben, tehát hűsítse az érintett területet és alkalmazzon antihisztaminos terméket. Ez ellensúlyozza a bőrben kiválasztott hisztamint, ami a viszketést okozza.

Minden csípés esetében próbálja kerülni a vakarást, mivel ez még több kémiai anyag kiválasztását eredményezi a bőrben, ami a viszketés és duzzanat fokozódásához vezet. Amennyiben aggodalmai vannak a csípéssel kapcsolatban, forduljon tanácsért egy gyógyszerészhez.

Rovarcsípések

A rovarok a csípés során különböző kémiai anyagokat juttatnak a bőrbe.

A csípés során a szúnyogok a nyálukat, míg az önvédelemből csípő méhek és darazsak mérget fecskendeznek a bőrbe.

Önt az alábbi cikkek is érdekelhetik

BŐRALLERGIA

Mi okozza a bőrallergiát?

Allergiás reakcióra akkor kerül sor, ha a szervezet egy bizonyos anyagra, vagy allergénre túlérzékenyen reagál. Ezek az allergének antigénként viselkednek, amelyekre az immunrendszer antitestek előállításával reagál. Amikor a szervezetnek az antitesttel történő első kapcsolatba kerülését követően az antigén és az antitest találkoznak, megjelenhetnek az allergiás reakció tünetei.

Tudjon meg többet!

 

SZÚNYOGCSÍPÉSEK

Mi történik a bőrrel szúnyogcsípés esetén?

A szúnyogcsípést követően a bőrben kiválasztódó hisztamin számos olyan feladatot lát el a szervezetünkben, amelyek a sebgyógyuláshoz és az allergiás válaszhoz köthetőek.

Tudjon meg többet!

 

A NAP ÉS A BŐR

A nap és az Ön bőre

Sokak számára egy napsütéses nap ünneplésre ad okot - a nap az agyunkat arra ösztönözi, hogy szerotonint, a jó közérzetért felelős hormont termeljen, és arra utasítja a szervezetet, hogy D-vitamint termeljen, ami elengedhetetlen a csontok fejlődéséhez. A napsütés jó, és elengedhetetlen, de bizonyos fenyegetést is jelent a bőr egészségére nézve.

Tudjon meg többet!