A rovarcsípések

megelőzése

vegyszerek nélkül

A rovarcsípések megelőzéséhez nincs rá szükség, hogy vegyszereket kenjen a bőrére.

Legtöbbünk élvezi a családdal és barátokkal a szabadban töltött időt, amikor kellemes az időjárás, különösen nyáron. Ugyanakkor a meleg időjárással a kellemetlen rovarcsípések is együtt járnak (különösen a szúnyog-, méh-, lódarázs- és darázscsípések), amelyek elronthatják az amúgy kellemes kültéri szórakozást. -Természetesen léteznek rovarriasztó spray-k és folyadékok, amelyeket megvásárolhatunk, de természetes, nem vegyszer alapú módszerek is léteznek, amelyek segítenek távol tartani a bogarakat.

Szúnyogok

Észrevette valaha, hogy egyes emberek fogékonyabbak a szúnyogcsípésekre, mint mások? Egyes emögött rejlő okok genetikai jellegűek, így nem lehet változtatni rajtuk, de van néhány tényező, amelyeket az irányításunk alatt tarthatunk, annak érdekében, hogy távol tartsuk a bosszantó rovarokat. Először is a szúnyogok vonzódnak az általunk kilélegzett szén-dioxidhoz. Minél magasabb a pulzusunk, annál több szén-dioxidot termelünk. Ezért, a fűszeres ételek, alkoholos italok fogyasztásának visszaszorítása csökkentheti annak az esélyét, hogy „szúnyog mágnessé” válunk. Másodszor a szúnyogok vonzódnak az izzadtsághoz, így ha gondoskodik róla, hogy a teste száraz és izzadtság-mentes maradjon, azzal szintén megakadályozza, hogy magához vonzza őket.

Méhek, darazsak és lódarazsak

Habár a méh-, darázs-, és lódarázs csípések ritkán súlyosak, hacsak Ön nem allergiás rájuk. A leggyakrabban előforduló méhek - poszméhek és mézelőméhek - nem számítanak agresszívnek és ritkán csípnek, hacsak nem lépünk rájuk, nem bánunk velük durván, vagy nem érzékelik úgy, hogy valami fenyegetést jelent a kaptárra, vagy a méhkirálynőre nézve. Ugyanakkor a darazsak és a lódarazsak hajlamosabbak agresszíven viselkedni.

A szúnyogokhoz hasonlóan, vannak bizonyos tényezők, amelyek csökkenthetik az esélyét, hogy méh-, darázs-, vagy lódarázs csípés ér minket. -Általában mindhárom repülő rovar önvédelemből cselekszik, tehát ha valamelyikük Ön körül repked, maradjon nyugodt és ne csapkodjon felé. Legjobb, ha a fűben lépkedve cipőt, vagy szandált viselünk, mivel a méhek a kisebb virágok fölött repkednek, a lódarazsak pedig néha a földön raknak fészket. Ne feledje azt sem, hogy a méheket vonzza a virágok látványa és illata, ezért természetszerűleg szeretik az erős színeket és illatokat. Szabadtéri piknikezés, vagy étkezés során kerülje a cukros ételeket és italokat, mivel a méhek, lódarazsak és a darazsak vonzódnak ezekhez. Ha édes italt fogyaszt, vagy gyümölcsöt eszik, mindig ellenőrizze, hogy nem szállt-e rá, vagy bele egy méh, darázs, vagy lódarázs.

Szúnyogok és szúnyogcsípések

Tudta?

Ha távol akarja tartani a szúnyogokat, megpróbálhatja csökkenteni a pulzusát a fűszeres ételek és alkoholos italok mellőzésével.

Tehát következő alkalommal, amikor az időjárás melegebbre fordul, ne engedje, hogy a bosszantó rovarok meghiúsítsák szabadtéri tevékenységeit. Már akár a ház elhagyása előtt is tehet a rovarcsípések megelőzésére szolgáló lépéseket.

Önt az alábbi cikkek is érdekelhetik

BŐRALLERGIA

Mi okozza a bőrallergiát?

A bőrünk védővonalként, - úgynevezett „barrierként”- szolgál, ami megóvja a szervezetünket az ártalmas elemektől. Ez a védővonal minden nap idegen anyagok millióival kerül kapcsolatba, - allergénekkel, szennyező-, és irritációt okozó anyagokkal - amelyek mindegyike önvédelemre készteti a bőrt.

Tudjon meg többet!

 

ROVARCSÍPÉSEK

Hogyan kezeljük a rovarcsípéseket?

A rovarcsípések által okozott viszkető duzzanatok a testünknek a rovarok által befecskendezett kémiai anyagokra adott válaszaként jönnek létre és rendkívül kellemetlenek lehetnek.

Tudjon meg többet!

 

SZÚNYOGCSÍPÉSEK

Mi történik a bőrrel szúnyogcsípés esetén?

A szúnyogcsípést követően a bőrben kiválasztódó hisztamin számos olyan feladatot lát el a szervezetünkben, amelyek a sebgyógyuláshoz és az allergiás válaszhoz köthetőek.

Tudjon meg többet!